De Sociale Kosten van Diversiteit

Bowling alone: een studie over de sociale invloed van diversiteit

Een van de zwaarste kosten van diversiteit is ons gevoel van samenhorigheid. Het maatschappelijk kapitaal van een samenleving, in de vorm van veiligheidsgevoel, gemeenschapsgevoel, maatschappelijk vertrouwen en openheid worden allemaal vernietigd door Diversiteit, zoals de beroemde studie van Robert Putnam, “bowling alone” bewijst. Hieronder het volledige boek op archive.org

https://archive.org/details/bowlingalone00robe

Hieronder vindt u een Nederlandse studie die Putnams conclusies opsomt en erop voortbouwt in Nederlandse context door A.F. Korsten en P. de Goede, gepubliceerd in Elsevier, 2006. Een stuk korter dan het 540 paginas tellende werk van Putnam, het werkt als een goede introductie voor het thema sociaal kapitaal.


Zedenmisdrijven en diversiteit

Hier ziet u wat diversiteit heeft gedaan voor de veiligheid van vrouwen. Data van het Centraal Bureau voor de Statistiek en de Politie.

This image has an empty alt attribute; its file name is photo_2020-04-05_15-03-51.jpg

Ter vergelijking, de etnische achtergrond van slachtoffers van zedenmisdrijven (plat gezegd: aangerande en verkrachte vrouwen).

This image has an empty alt attribute; its file name is photo_2020-04-05_15-04-39.jpg

Conclusie: zedenmisdrijven hebben een etnisch motief en worden 9 van de 10 keer gepleegd door allochtoonse mannen tegen autochtoonse vrouwen. Zonder diversiteit zouden er dus vele malen minder zedenincidenten te betreuren vallen.

Dit artikel van Geenstijl over Loverboys ondersteunt ook deze stelling.


Sociale Huurwoning

Het valt onomstotelijk te bewijzen dat asielzoekers een deel van de woningvoorraad opslokken, met name in het segment van sociale huurwoningen. In dit artikel van AT5 dat ironisch genoeg poogt te bewijzen dat Asielzoekers niet “alle” huurwoningen innemen, stellen zij dat van alle sociale huurwoningen in Amsterdam, tussen de 10% en 14% naar asielzoekers gaat ieder jaar. Niet alles dus inderdaad. Maar wel minstens een op de tien sociale huurwoningen. Wat toch een groot verschil maakt wanneer wij al jaren kampen met een structureel woningtekort in dit land.

Onze eigen mensen eerst.