Etnische groepsverschillen

Introductie

Compilatie van wereldwijde IQ metadata uit diverse studies

De Verbintenis tussen etniciteit en IQ is in onze samenleving een van de meest gevoelige onderwerpen om aan te snijden. Daarom wordt ons al op jonge leeftijd hierover “doublethink” opgedrongen.

Op de middelbare school wordt ons als leerlingen bij biologie natuurlijke selectie uitgelegd, vaak met het klassieke voorbeeld van hoe er bij insectenetende vogels door de generaties heen werd geselecteerd voor dunne snavels, terwijl de snavels van zaden etende vogels dik en kort werden.

Soms wordt natuurlijke selectie bij mensen ook besproken, en hoe dit heeft geleid tot verschillen tussen mensenrassen. Zo hebben de meeste volkeren uit Afrika een donkere huid (onder andere) omdat de melanine in hun huid het risico op verbranding en huidkanker door UV aanzienlijk doet afnemen. Wij hier in het noorden zijn blank omdat verbranden hier niet zo’n gevaar is, maar een tekort aan vitamine D wel. Een blanke huid maakt het aanmaken van vitamine D een stuk makkelijker. De meeste niet-Europeanen worden dan ook geadviseerd om als ze hier komen wonen vitamine D bij te slikken.

As huidkleur onderhevig kan zijn geweest, kunnen er dan nog meer dingen onderhevig zijn aan natuurlijke selectie? Ja absoluut, het moet iedereen wel eens opgevallen zijn dat blanken praktisch geen marathons meer winnen. Het zijn bijna allemaal Oost-Afrikanen. Zou het kunnen dat Kenianen simpelweg meer genetische aanleg hebben voor het lange afstand lopen dan wij Europeanen? Wie weet…. gek genoeg ziet het er bij het schaken praktisch omgekeerd uit. Zou het kunnen dat Europeanen meer aanleg hebben in de denksport? Maar die laatste vraag is verboden…

Toch gek, niet waar? Men geeft toe dat natuurlijke selectie bestaat, en verschillen tussen de etnische groepen ook. Maar stel vragen over potentiële verschillen onder het cranium en het establishment zal je trots vertellen dat we allemaal “hetzelfde” zijn. Ik ben geen evolutionair bioloog, maar hoe waarschijnlijk is het dat de evolutie gestopt is bij het bovenste uiteinde van de hersenstam? Er zijn dan ook verschillen, en die hebben hun effecten op de samenlevingen die de verschillende groepen creëren. Binnen ‘dissident’ (nationalistisch) rechts spreekt men over deze verschillen meestal onder de naam ‘rasrealisme’. Het establishment kunnen we aanduiden als ‘rasontkenners’.

De YouTube Springplank

Wat de Experts denken
Specifiek inzicht in een snelle verandering binnen Europa

Verder lezen

NB. De verwijzing naar informatie op andere websites betekent niet dat wij het in alles met het daar gebodene eens zijn.